ОНЛАЙН КОНСУЛТАНТ ХЕРБАЛАЙФ
ЖИВОТ С ДИАБЕТ

ЖИВОТ С ДИАБЕТ

АВТОР НА СТАТИЯТА: Джейми Макманус Старши Вице-президент по медицински въпроси и образование в компания Herbalife

В началото на 19 век порциона на човек е включвал средно 2 чаени лъжички захар на ден. Днес ние ежедневно употребяваме повече от 40 лъжички. Всеки десети човек е диабетик или има симптомите на дисбаланс на захар в кръвта, и от диабета го делят само няколко крачки. Причината за тази статистика е неправилното хранене, нездравословния начин на живот и излишното тегло.

Човек страдащ от диабет е длъжен да регулира общото количество на приеманите калории и въглехидрати, за да избегне повишаване нивото на захар в кръвта и да се научи да го контролира. За това диабетиците, заедно със своите лекари са длъжни да определят индивидуално равновесие между употребяваните калории и захар и разхода на енергия и да броят количеството въглехидрати, които могат да си позволят при всеки прием на храна.  Всеки човек страдащ от диабет е длъжен да се научи сам да контролира нивото на захар в кръвта, дневния калориен прием и въглехидрати. Тези показатели са индивидуални.

Достигане на здравословно тегло помага на болшинството от диабетиците 2-ри тип да поддържат оптимално ниво на захар в кръвта.

Съществуват два типа захарен диабет

Тип 1 – юношески, диабет при младите  - обикновено възниква при деца и ги съпровожда през целият им живот. Хора с такъв тип диабет винаги са зависими от инсулина.

Тип 2 – диабет при възрастните – възниква във средна възраст и често е свързан с затлъстяването, от което страдат 90% от диабетиците от този тип

Могат ли диабетиците да използват Хербалайф?

Както и при други заболявания човек е длъжен да се консултира с лекар за да узнае какви ограничения в храната е длъжен да спазва.

Протеиновата напитка Хербалайф съдържа въглехидрати, количеството на които винаги е указано на етикетите. Затова диабетиците, знаейки своята допустима норма въглехидрати, могат да регулират количеството в съответствие със своята диетична програма.

Диабетиците по цял свят използват продукти за контрол на теглото и хранене Хербалайф. С неголеми корекции в режима на използването диабетиците могат да използват успешно продуктите.  Промяната в навиците на хранене и начина на живот могат да им помогнат значително.

  Увеличете употребата на продукти, богати на антиоксиданти

  Увеличете употребата на фибри до 25-35 грама на ден.

  Избягвайте употреба на стимуланти – силен чай, кафе, алкохол, цигари, шоколад.

  Хромосъдържащите добавки помагат да регулирате нивото на захар в кръвта.

  Включете в своето меню добавки съдържащи магнезии /организма на диабетиците изпитва дефицит/,  Витамини Е , С и комплекс витамини от група В са важни за енергийния обмен и в тях преобладават антиоксидантни свойства.

  Пийте поне два литра вода на ден, за да може всяка ваша клетка оптимално да функционира..

  Следните растения са широко употребявани в помощ на диабетиците:: gotu kola, глог, люцерна, карамфил, корен от маргаритка, зелен чай, хвойна, джинжифил.

  Редовни занимания с аеробика са много полезни за диабетиците, те повишават способността на клетките да реагират на инсулин. Изследванията показват, че ежедневни 30 минутни занятия подобряват състоянието на хората, страдащи от захарен диабет.
Уебсайт в alle.bg