ОНЛАЙН КОНСУЛТАНТ ХЕРБАЛАЙФ
herb-consult.alle.bg

ЖИВОТ С ДИАБЕТ

АВТОР НА СТАТИЯТА: Джейми Макманус Старши Вице-президент по медицински въпроси и образование в компания Herbalife

В началото на 19 век порциона на човек е включвал средно 2 чаени лъжички захар на ден. Днес ние ежедневно употребяваме повече от 40 лъжички. Всеки десети човек е диабетик или има симптомите на дисбаланс на захар в кръвта, и от диабета го делят само няколко крачки. Причината за тази статистика е неправилното хранене, нездравословния начин на живот и излишното тегло.

Човек страдащ от диабет е длъжен да регулира общото количество на приеманите калории и въглехидрати, за да избегне повишаване нивото на захар в кръвта и да се научи да го контролира. За това диабетиците, заедно със своите лекари са длъжни да определят индивидуално равновесие между употребяваните калории и захар и разхода на енергия и да броят количеството въглехидрати, които могат да си позволят при всеки прием на храна.  Всеки човек страдащ от диабет е длъжен да се научи сам да контролира нивото на захар в кръвта, дневния калориен прием и въглехидрати. Тези показатели са индивидуални.

Достигане на здравословно тегло помага на болшинството от диабетиците 2-ри тип да поддържат оптимално ниво на захар в кръвта.

Съществуват два типа захарен диабет

Тип 1 – юношески, диабет при младите  - обикновено възниква при деца и ги съпровожда през целият им живот. Хора с такъв тип диабет винаги са зависими от инсулина.

Тип 2 – диабет при възрастните – възниква във средна възраст и често е свързан с затлъстяването, от което страдат 90% от диабетиците от този тип

Могат ли диабетиците да използват Хербалайф?

Както и при други заболявания човек е длъжен да се консултира с лекар за да узнае какви ограничения в храната е длъжен да спазва.

Протеиновата напитка Хербалайф съдържа въглехидрати, количеството на които винаги е указано на етикетите. Затова диабетиците, знаейки своята допустима норма въглехидрати, могат да регулират количеството в съответствие със своята диетична програма.

Диабетиците по цял свят използват продукти за контрол на теглото и хранене Хербалайф. С неголеми корекции в режима на използването диабетиците могат да използват успешно продуктите.  Промяната в навиците на хранене и начина на живот могат да им помогнат значително.

  Увеличете употребата на продукти, богати на антиоксиданти

  Увеличете употребата на фибри до 25-35 грама на ден.

  Избягвайте употреба на стимуланти – силен чай, кафе, алкохол, цигари, шоколад.

  Хромосъдържащите добавки помагат да регулирате нивото на захар в кръвта.

  Включете в своето меню добавки съдържащи магнезии /организма на диабетиците изпитва дефицит/,  Витамини Е , С и комплекс витамини от група В са важни за енергийния обмен и в тях преобладават антиоксидантни свойства.

  Пийте поне два литра вода на ден, за да може всяка ваша клетка оптимално да функционира..

  Следните растения са широко употребявани в помощ на диабетиците:: gotu kola, глог, люцерна, карамфил, корен от маргаритка, зелен чай, хвойна, джинжифил.

  Редовни занимания с аеробика са много полезни за диабетиците, те повишават способността на клетките да реагират на инсулин. Изследванията показват, че ежедневни 30 минутни занятия подобряват състоянието на хората, страдащи от захарен диабет.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg