ОНЛАЙН КОНСУЛТАНТ ХЕРБАЛАЙФ
herb-consult.alle.bg
КАК ЕФЕКТИВНО ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ЦЕЛУЛИТА

КАК ЕФЕКТИВНО ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ЦЕЛУЛИТА

КАК ЕФЕКТИВНО ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ЦЕЛУЛИТА

Настъпващото лято означава, че трябва да си купим лосиони и кремове за загар и да се отправим към плажа. За съжаление много жени се стесняват да се разсъблекат, за да не демонстриат своите бедра. Именно тези участъци от тялото са най-податливи на явлението, известно като целулит.

Спокойно. Ако имате целулит, то вие трябва да знаете, че не сте сами. Този проблем съществува даже при супермоделите и актрисите.

Какво е целулит?

Целулитът – това е натрупване на мазнини в подкожния клетъчен слой. Целулитът се стреща не само при жени с наднормено тегло. Възможно е винаги да сте имали гладки бедра и изведнъж, непонятно откъде се появяват признаци на целулит. Къде е проблема?

Работата е там, че влакната съединяващи кожата със слоя подкожна мазнина със времето отслабват, стават твърди и нееластични, разделят се една от друга и когато това се случи, в цепнатините между тях навлизат мастните клетки на подкожната мастна тъкан. Получава се изглед на неравномерно натрупване на мазнини, който  наричаме „портокалова кора”

Това състояние може да бъде предизвикано от различни фактори, в това число хормонални и наследствени. Целулитът възниква при жените във всички възрасти. При мъжете проблем целулит практически не съществува, защото тяхната кожа е по груба и мазнините не са толкова очевидни..

По данни на американската асоциация за борба с целулита, почни 90% от жените над 20 годишна възраст, в това число танцьорки, спортистки и модели съществува вероятност от развитие на целулит. За съжаление разпространението на целулита не прави неговото лечение по-леко.

Има няколко препоръчителни начина за намаляване на целулита и един от тях са козметичните продукти. Днес на пазара можем да намерим огромни количества такива продукти. По голямата част това са кремове и растителни комплекси, които помагат да се подобри външния вид на кожата. Тяхното използване не може да реши проблема целулит веднага и завинаги, но изследователите са единодушни в това, че качеството на такива продукти значително се е подобрило в последните години.

Изводите на експертите са, че най надеждният и ефективен способ за борба с целулита – това е превръщането на мазнините, които предизвикват целулита в мускулна маса. Единствения способ за борба с разпространението на целулите са добрите стари методи – диета и физически упражнения, в частност съчетани с аеробика, които помагат при изгарянето на мазнините и укрепването на мускулите. Пробвайте ходене, бягане или карайте велосипед в продължение на 30 минути ежедневно три пъти в седмицата. Пийте не по малко от 2 литра вода на ден за да спомогнете извеждането на вредните вещества от организма и ускорите процеса на преработка на мазнини.
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.