ОНЛАЙН КОНСУЛТАНТ ХЕРБАЛАЙФ
herb-consult.alle.bg

ПАЙ С ШУНКА И ПРАЗ

ПАЙ С ШУНКА И ПРАЗ
Здравословно, засищащо и нестандартно блюдо с толкова достъпни продукти.
Информация
  • Време за подготовка: 10 мин
  • Време за приготвяне: 30 мин
  • Общо: 40 мин
Порции
4 порции
Продукти
  • 2 ½ с.л зехтин
  • 140 г замразен грах
  • 450 г праз едро нарязан
  • 450 мл зеленчуков бульон
  • 100 г самонадигащо се брашно и още малко за разточване на тестото
  • 75 мл обезмаслено кисело мляко
  • 1 ч.л листа от мащерка
  • 85 г шунка накъсана на парченца
  • 1 малка ябълка настъргана
Указания
лесно, добър източник на витамин C, с ниско съдържание на мазнини
1. Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). Сгорещете ½ с.л. зехтин и запържете праза за 5 мин. Добавете бульона и оставете да къкри 5 мин.
2. Изсипете брашното в купа, направете кладенче в средата и добавете киселото мляко, остатъка от зехтина, мащерката и малко сол. Размесете до меко тесто. Разделете го на 4 части и върху набрашнена повърхност ги разточете на кръгове.
3. Добавете граха, шунката и настърганата ябълка към праза и разпределете сместа в 4 огнеупорни купички или в 1 голям съд. „Захлупете” всяка порция с кръг тесто, поръсете с още мащерка и ги запечете за 20 мин до златисто.
Стойности за една порция:
калории: 255 ккал; протеини: 12 г; въглехидрати: 32 г; мазнини: 9 ; наситени мазнини: 2 г; влакнини: 6 г; захар: 8 г; сол: 1.02 г;
източник: http://goodfood.bg
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.